Welke symptomen hebben een vleesboom?

De symptomen van vleesbomen zijn erg kenmerkend. Het zal dan ook niet snel voorkomen dat u deze vervelende klachten verwisselt met overige klachten. Bij het constateren van deze klachten hoeft u niet direct in paniek te raken. Het komt namelijk niet vaak voor dat de symptomen van vleesbomen overgaan in een kwaadaardige aandoening. Wel is het altijd noodzakelijk dat bij verdenking van symptomen bij vleesbomen contact opneemt met een specialist.  

Wat zijn de symptomen?

Dit is afhankelijk van de grootte, ligging en het aantal vleesbomen. De volgende symptomen zijn mogelijk:

  • Hevige en langdurige menstruatie en ongewone maandelijkse bloedingen
  • Bekkenpijn of druk in de bekken (zwaar gevoel)
  • Rugpijn of pijn in de benen
  • Pijn gedurende het vrijen
  • Druk op de blaas waardoor u het gevoel heeft steeds te moeten plassen
  • Een vergrote buik
  • Druk op de ingewanden

Welke symptomen hebben vleesbomen?

Symptomen van vleesbomen! Wat nu?

Heb ik een vleesboom? U hoeft niet in paniek te raken. Vleesbomen en de symptomen van vleesbomen zijn niet gevaarlijk. Deze symptomen kunnen natuurlijk wel vervelende pijn of ongemakkelijkheden veroorzaken. Symptomen van vleesbomen zijn niet kwaadaardig. Daarnaast slinken de vleesbomen in de overgang vaak. Het is wel altijd raadzaam om bij klachten een specialist te bezoeken. Een specialist kan bekijken of de symptomen draagbaar zijn of dat verdere behandeling noodzakelijk is. De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gespecialiseerd in het emboliseren van vleesbomen. Door het emboliseren behoudt u uw baarmoeder waardoor u gewoon nog zwanger kunt worden.

Welke symptomen heeft u?

Symptomen van vleesbomen in de baarmoeder komen altijd voor in de vruchtbare periode van vrouwen. Dat u een vleesboom heeft kan op veel verschillende wijze kenbaar worden. Zowel menstruatie symptomen als een dikke buik komen veel voor bij vleesbomen. Het is altijd belangrijk bij klachten van de symptomen van vleesbomen een specialist te raadplegen. U kunt direct het contactformulier invullen. Binnen enkele dagen neemt een specialist van het Maasstad Ziekenhuis contact met u op of beantwoord uw vraag.